Roverscouts

Guy de Larigaudie Stam
leeftijd 18-21 jaar
programmatijd Zaterdag 20:30 - 23:00 uur

Over ons

De Roverscouts is een groep jongeren van 18 tot en met 21 jaar, die met elkaar allerlei zelfgekozen activiteiten onderneemt. Roverscouts hebben geen leiding, maar wel een adviseur die voor hen klaar staat, mocht dat nodig zijn.

Bij de Roverscouts kom je iedere zaterdagavond samen en organiseer je je eigen activiteiten. In groepsverband ontwikkel je hiermee je persoonlijke talenten. Zelfstandigheid en het hebben van een sterke teamgeest staat bij de Roverscouts centraal!

De Roverscouts halen samen geld op om hun zomerkamp te financieren. Ze doen allerlei soorten klussen tegen een bijdrage voor de groep. Hoe meer ze klussen en hoe meer ze ophalen, hoe vetter het zomerkamp natuurlijk wordt. Mocht je een klus voor ze hebben, klik dan hier!

Helaas is het bij de Roverscouts niet meer mogelijk van buitenaf in te stromen.

Uniform

Het uniform bestaat uit een speltakblouse of -shirt, een das en een blauwe (spijker)broek. Denk eraan dat de kleding vies kan worden. Een speltakshirt is te bestellen via de vereniging met ingang van het nieuwe kalenderjaar, daar zul je tegen die tijd meer informatie over ontvangen. De blouse en das kun je kopen bij de scoutshop.

Op onderstaande afbeelding ziet u waar de insignes geplaats moeten worden:

1 – Speltakteken
2 – Installatieteken Scouting Nederland (paarse lelie)
3 – Naambandje ‘Scouting Verkenners Kluis Geleen’
4 – Naambandje ‘Guy de Larigaudie stam’
5 – Regiobadge Westelijke Mijnstreek (blauw)
6 – Vaardigheidsinsignes en herinneringsbadges

Het VKG-teken, de gouden hamertjes op zwart vilt, wordt gedragen onder aan de punt van de zwarte das met geel lint. Let hierbij goed op de juiste oriëntatie (hamerkoppen naar boven).

Wat je zelf dient te kopen
Het speltak- en installatieteken en de regiobadge Westelijke Mijnstreek (nummer 1, 2 en 5) dien je zelf aan te schaffen bij de Scoutshop.

Wat je van ons krijgt
De naambandjes (nummer 3 en 4) zul je van ons krijgen tijdens de installatie, net als de hamertjes voor op de das. Eventuele vaardigheidsinsignes en herinneringsbadges krijg je van ons na een bijzondere activiteit, zoals zomerkamp.

Wij klussen voor u!

Om ons zomerkamp te financieren voeren we het hele jaar door verschillende klussen uit. Van het bemannen van de garderobe tot het bezorgen van krantjes, van verkeersleiding bij de Kennedymars tot bier tappen op feestjes. Heb je een klus voor ons, laat het ons weten!