Junior Scouts

Hobbits & Idris
leeftijd 11-13 jaar
programmatijd Zaterdag 15:00 - 17:30 uur

Over ons

Ben jij tussen de 11 en 13 jaar? Lijkt het je stoer om iedere week bezig te zijn met allerlei scoutingtechnieken? Dan is de Junior Scouts (Hobbits & Idris) echt iets voor jou!

Kinderen van 11 tot en met 13 jaar worden bij Scouting VKG de Hobbits en Idris genoemd. Bij deze speltak leer je kennis maken met verschillende scoutingtechnieken zoals vuur maken, kaartlezen, pionieren en omgaan met het zakmes. Daarnaast doe je bijvoorbeeld mee met leuke (bos)spellen. Bij de programma’s staat samenwerken met andere scouts centraal! Bij de Hobbits & Idris kampeer je ook voor het eerst in tenten.

Uniform

Het uniform bestaat uit een speltakblouse of -shirt, een das en een blauwe (spijker)broek. Denk eraan dat de kleding vies kan worden. Een speltakshirt is te bestellen via de vereniging met ingang van het nieuwe kalenderjaar, daar zul je tegen die tijd meer informatie over ontvangen. De blouse en das kun je kopen bij de scoutshop.

Op onderstaande afbeelding ziet u waar de insignes geplaats moeten worden:

1 – Speltakteken
2 – Installatieteken Scouting Nederland (paarse lelie)
3 – Naambandje ‘Scouting Verkenners Kluis Geleen’
4 – Naambandje ‘Hobbits’ / ‘Idriskring’
5 – Regiobadge Westelijke Mijnstreek (blauw)
6 – Vaardigheidsinsignes en herinneringsbadges

Het VKG-teken, de gouden hamertjes op zwart vilt, wordt gedragen onder aan de punt van de bordeauxrode das. Let hierbij goed op de juiste oriëntatie (hamerkoppen naar boven).

Wat je zelf dient te kopen
Het speltak- en installatieteken en de regiobadge Westelijke Mijnstreek (nummer 1, 2 en 5) dien je zelf aan te schaffen bij de Scoutshop.

Wat je van ons krijgt
De naambandjes (nummer 3 en 4) zul je van ons krijgen tijdens de installatie, net als de hamertjes voor op de das. Eventuele vaardigheidsinsignes en herinneringsbadges krijg je van ons na een bijzondere activiteit, zoals zomerkamp.

Leidingteam

  • Vera Kleuskens
    • Teamleider
  • Aryin Jansen
  • Rens Heerkens
  • Alexander Bartels
  • Stef Bisschops